• Global Money Week
        • Global Money Week

          4. 4. 2024

          V týždni 18.3-22.3. sme sa zapojili do celosvetovej kampane Global Money Week, ktorej tohtoročná téma bola : Chráň svoje peniaze, zabezpeč si budúcnosť. Naši žiaci sa zapojili do kvízu, rôznych hier počas hodín a niektorí si vyskúšali aj virtuálnu realitu. Na záver týždňa boli vyhodnotení najúspešnejší riešitelia kvízu spomedzi žiakov a dokonca aj učiteľov

      • Deň vysokoškoláka
        • Deň vysokoškoláka

          14. 3. 2024

          Dňa 13.marca 2024 sa žiaci tretieho ročnika zúčastnili podujatia "Deň vysokoškoláka" na SPU Nitra.- Úvodnú reč predniesol prorektor M.Šimko, kde predstavil univerzitu, informoval o možnostiach štúdia na univerzite.- Svoje študijné programy prezentovali prodekani zo šiestich fakúlt.

          Následne boli študenti rozdelení do skupín podľa záujmu.- So sprievodcami si prezreli priestory univerzity: laboratória, učebné priestory, jazdecké centrum, terárium..- Atraktívny program si pripravili sokoliari aj kynológovia.Veríme, že toto podujatie pomôže našim študentom pri výbere ďalšieho štúdia.

      • LYŽIARSKY VÝCHOVNO – VZDELÁVACÍ KURZ
        • LYŽIARSKY VÝCHOVNO – VZDELÁVACÍ KURZ

          16. 2. 2024

          V dňoch 5. – 9. februára 2024  absolvovali študenti našej školy lyžiarsky výcvik v stredisku GUGEL v obci Dedinky – Mlynky. Aj napriek nie najlepšiemu počasiu a snehovým podmienkam to bol jeden z najlepších kurzov za posledné roky. Prispeli k tomu aj prevádzkovatelia lyžiarskeho strediska, snahou zabezpečiť čo najlepšie podmienky na lyžovanie a priebeh výcviku, za čom im patrí naša vďaka. Pochvalu si zaslúžia aj naši študenti za to, ako sa správali a pristupovali k svojim povinnostiam počas výcviku ale i osobného voľna.

          Začiatočníci si osvojili základné zručnosti a návyky potrebné na zvládnutie lyžiarskej techniky a pokročilí zdokonalili a upevnili už zvládnuté lyžiarske schopnosti. Niektorí žiaci lyžovali viac, iní menej – každý podľa svojich možností, schopností a ...chuti. Počas osobného voľna sa zapájali do rôznych hier a súťaží ako stolný tenis, biliard, stolný futbal, basketbal, zahrali si karty, šach. Tí, ktorí chceli byť kreatívnejší sa venovali hre Activity, kde súťažili vo vysvetľovaní pojmov pomocou opisu, kreslenia ako i pantomímy.

          Po večeri sme počúvali hudbu, niektorí tancovali iní spievali. Študent Dávid Suchý nás zabával  hrou na harmoniku. Hudbou študenti počas celého pobytu udržiavali príjemnú a veselú atmosféru.

          Aj vďaka tomuto pobytu sa opäť lepšie spoznali, vytvárali a upevňovali si medziľudské vzťahy.

          Naša poďakovanie patrí aj prevádzkovateľom penziónu Salamander v dedinke Mlynky, kde sme sa vďaka milému a ochotnému personálu cítili ako doma.

      • Školenie mechanizátorov - Nitra
        • Školenie mechanizátorov - Nitra

          12. 2. 2024

          Dňa 8.2.2024 sa študenti SOŠPaSV odboru 4243M (mechanizátor) zúčastnili odborného školenia zameraného v prvom rade na predstavenie najnovších noviniek a vylepšení v oblasti mechanizácie v poľnohospodárstve. Školenie sa uskutočnilo v priestoroch výstaviska Agrokomplex, bolo zamerané aj na správnu údržbu a prevádzku traktorov, bezproblémové ovládanie navigácie a moderné možnosti servisného zabezpečenia traktorov.

      • Mikuláš 2023
        • Mikuláš 2023

          8. 12. 2023

          6.12.2023 zavítal aj do našej školy Mikuláš spolu s čertom a anjelom. Pre žiakov, učiteľov a zamestnancov školy si pripravili sladkosti. Porota hodnotila vianočnú výzdobu tried. Na prvom mieste s najkrajšou vianočnou výzdobou sa umiestnila 1. C trieda, ktorá získala odmenu v podobe chutnej mikulášskej torty. Na druhom mieste skončila 1. A trieda a tretie miesto získala 3. A trieda. Víťazom gratulujeme a všetkým, ktorí sa zapojili ďakujeme.

      • Mikulášska kvapka krvi
        • Mikulášska kvapka krvi

          22. 11. 2023

          Opäť sa blíži čas vianočných sviatkov, čas darov a darčekov. Pozývame preto vás, vašich kolegov, rodičov a dospelých študentov na Mikulášsku kvapku krvi, ktorá sa uskutoční v stredu - 6.12.2023 - "na Mikuláša" 

          Príďte darovať krv, darovať zdravie a život tým, ktorí to potrebujú. Pre nás tak málo, pre nich tak veľa .Vopred ďakujeme za vašu účasť a za pomoc pri propagácii tohto dobročinného a vysoko humánneho podujatia.

      • Foodathon
        • Foodathon

          14. 11. 2023

          Foodathon je príležitosťou pre stredoškolákov, ktorú organizuje JA Europe, aby sa spojili, inovovali a vytvorili riešenia, ktoré budú formovať budúcnosť poľnohospodárstva.

          Vrámci tohto online podujatia vytvorili tím dievčatá Peťa Pinková, Kaja Androvicsová a Viki Gálfyová so stredoškolákmi z Lotyšska a v priebehu októbra absolvovali mentoringové stretnutia. Následne mali za úlohu vytvoriť v priebehu 4 dní video, ktoré by prezentovalo ich pohľad na zadanú výzvu.

          Konkurenciou im bolo ďalších vyše 90 medzinárodných tímov.

        • Milí žiaci,

          3. 11. 2023

          ďakujeme za každý hlas v súťaži o najoriginálnejší a najzdravší tanier. Výherným tanierom na základe výsledkov hlasovania sa stal tanier, ktorý pripravili žiaci a žiačky 2.A.

          Výhercom srdečne gratulujeme.

      • Oznam
        • Oznam

          3. 11. 2023

          Vedenie školy oznamuje rodičom budúcich prvákov, ktorí sa nestihli zúčastniť "Dňa otvorených dverí 24.10.2023" a mali by dodatočne záujem o prehliadku školy obohatenú sprievodným slovom, nech telefonicky kontaktujú riaditeľa školy na čísle:

          +421 36 6312463 alebo  0950 424 313

      • Opäť skvelé prvé miesto našich študentov
        • Opäť skvelé prvé miesto našich študentov

          20. 10. 2023

          Dom Matice slovenskej v Leviciach každoročne organizuje kvíz pre stredné školy POZNAJ SVOJU VLASŤ. Pravidelne sa ho zúčastňujú aj študenti našej školy. Tohtoročný 24. ročník kvízu bol zameraný      na Rok odkazu štúrovcov a konal sa 18. októbra 2023 v Dome Matice slovenskej v Leviciach. Pozvánku dostali zástupcovia zo všetkých stredných škôl v okrese Levice. Našu školu reprezentovali študenti    IV. A triedy – Eva Tušanová, Alex Vince a Marek Handel z III. A triedy. Kvíz mal tri kolá: Slovenská literatúra, Slovenská história, Slovenská príroda a prebiehal formou testu.  Po treťom kole malo naše družstvo rovnaký počet bodov ako GAV Levice. Na poslednú otázku naši študenti odpovedali správne a v silnej konkurencii súťažných družstiev ostatných stredných škôl nakoniec získali krásne prvé miesto. Obhájili tak minuloročné prvenstvo. Srdečne im blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

      • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ
        • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

          18. 10. 2023

          Pozvánka pre žiakov ZŠ, pre ich rodičov a pedagógov

          V priestoroch Strednej odbornej školy poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Leviciach, Na lúkach 18, sa uskutoční

           

          „DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ“

           

          Návštevníci budú mať možnosť prezrieť si priestory školy a oboznámiť sa s podmienkami štúdia.

          Dostanú informácie o:

          * študijných odboroch (4-ročné s maturitou)

          4210M04 agropodnikanie – farmárstvo

          4210M08 agropodnikanie –poľnohospodársky manažment

          4243M mechanizácia pôdohospodárstva

          *učebných odboroch  (3-ročné s výučným listom)

                       4561H01 poľnohospodár – mechanizácia

                       4561H02 poľnohospodár – farmárstvo

           

          očakávame Vás 24. októbra 2023

          v čase od 09.00 do 12.00 hodiny.

          Radi privítame návštevníkov a záujemcov o štúdium na našej škole.